PRACA PIEKARZA

CZYM SIĘ ZAJMUJE?

  • wypiek pieczywa, o jakości oczekiwanej przez konsumenta.
  • właściwe przygotowanie mieszanek surowcowych mąk i dodatków

JAKIE SĄ WYMAGANIA?

  • znajomości techniki, obsługi urządzeń, wiedzy o tym, jak przygotowywać pieczywo od początku do końca.
  • ukończenie szkoły branżowej I stopnia (mile widziane)
  • ukończone kursy zawodowe, najczęściej 2 lub 3 semestrowe w systemie weekendowym (mile widziane)
  • sprawność fizyczna i manualna, a także dobra koordynacja wzrokowo-ruchowej.

JAKIE SĄ KORZYŚCI?

  • dokształcenie swoich umiejętności kulinarnych
  • uczenie się pracy w grupie
  • nabywanie umiejętności zarządzania zasobami

JAKIE SĄ ZAROBKI?

„Według portalu money.pl, mediana wynagrodzeń w zawodzie piekarza wynosi 3650 zł brutto. 25% piekarzy zarabia poniżej 2890 zł brutto, a 25% ponad 4730 zł brutto.”

 

Poniżej prezentujemy klipy wideo, które dogłębnie przedstawiają pracę Piekarza!

 

Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę ​​stronę, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie.

Zaloguj się

Zarejestruj się

Zapomniane hasło